Flexwerkers essentieel voor bedrijven om coronacrisis te overleven en economie te redden

0

29 april 2020, Amsterdam – Ruim een derde (36%) van de Nederlandse leidinggevenden vindt flexwerkers essentieel voor hun bedrijf om de coronacrisis te overleven. Bijna zestig procent (57%) denkt dat flexwerkers onmisbaar zijn om de economie er weer bovenop te krijgen zodra de crisis voorbij is. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR Flex, onder 1692 Nederlandse leidinggevenden. Speciaal om de uitzendbranche te ondersteunen in de coronacrisistijd organiseert XpertHR Flex een gratis informatief webinar op 30 april.

Zonder flexwerkers geen wederopbouw economie
Bijna de helft van de flexwerkers komt dankzij de crisis op straat te staan, blijkt uit de meest recente cijfers. Ook voor flexwerkers die door de coronacrisis hun werk verliezen maar geen recht op een gewone uitkering hebben, werkt het kabinet aan een noodregeling. Terecht, zegt ruim de helft van de leidinggevenden (52%) in het onderzoek. Wieneke Brandt, Product Director XpertHR Flex: “In Nederland zijn er bijna 1,9 miljoen werknemers met een flexibele arbeidsrelatie waarvan 254.000als uitzendkrachten. Dat de helft daarvan zonder werk zit is natuurlijk wrang. Toch zien leidinggevenden in dat flexwerkers met name in de toekomst essentieel zijn voor de wederopbouw van onze economie. Tegelijkertijd zien we dat veel bedrijven momenteel worstelen met de regels omtrent flexwerken. Niet alleen vanwege corona, maar ook door de Wet Arbeidsmarkt in Balans, de nieuwe arbeidswet.”

Webinar terug te kijken
Afgelopen 30 april heeft arbeidsrechtadvocaat Maarten Tanja van Köster Advocaten, de laatste stand van zaken voor de uitzendbranche weergegeven. Het webinar is terug te kijken door het onderstaande formulier in te vullen. Vragen kunnen helaas niet meer gesteld worden.

Kijk het webinar gratis terug.

Aanmelden webinar >>

Lees meer over:

Over Auteur

Avatar