XpertHR lanceert product voor uitzendbranche met o.a. tool voor toepassing inlenersbeloning: XpertHR Flex

0

XpertHR Flex is vanwege coronacrisis tot 1 mei gratis toegankelijk

02 april 2020, Amsterdam XpertHR, juridische HR-kennispartner, lanceert een product specifiek voor de uitzendbranche: XpertHR Flex. XpertHR Flex bevat een tool voor het foutloos toepassen van de inlenersbeloning en een kennisbank met informatie over flexibele arbeid. De bron van de tool is de CAO-database van XpertHR, die samen met kennispartner FNV up-to-date gehouden wordt. Naast de tool voor de juiste toepassing van de inlenersbeloning en de inhoudelijke kennisbank, bevat XpertHR Flex ook een rekentool voor de transitievergoeding.

Kosteloos proefabonnement
De onlangs uitgebroken coronacrisis heeft een grote impact op de uitzendbranche, omdat veel branches compleet zijn stilgevallen. XpertHR voelt een zorgplicht richting de uitzendondernemingen en biedt daarom kosteloos een proefabonnement aan. Zo heeft iedereen toegang tot informatie over onder andere de NOW-regeling, ziekte en verlof. Een proefabonnement kan via de knop aangevraagd worden en loopt van 2 april tot 1 mei 2020.

Gratis proefabonnement aanvragen >>

Automatische berekening in contractketen dankzij API-koppeling
XpertHR Flex bevat een API-koppeling die als eerste door e-Matcher, leverancier van software voor de uitzendbranche, is geïmplementeerd. Deze API-koppeling maakt het mogelijk de juiste toepassing van de inlenersbeloning automatisch door te voeren in de gehele contractketen waar CAO’s op van toepassing zijn: vanaf het moment dat vacatures worden opgesteld tot aan salarisverhogingen.

Wieneke Brandt, Product Director bij XpertHR: “We zijn verheugd dat we dit product nu lanceren. We horen uit de uitzendbranche dat het toepassen van de inlenersbeloning een enorme uitdaging is en er regelmatig fouten bij gemaakt worden. Deze fouten komen uitzendbureaus vervolgens duur te staan, doordat er boetes geheven worden of omdat de berekening van het uurloon met terugwerkende kracht aangepast en doorgevoerd moet worden. Middels XpertHR Flex nemen we deze zorgen bij de uitzendbureaus weg. Daardoor kunnen zij zich weer volledig focussen op hun expertise: de juiste mensen voor de juiste banen vinden.”

Lees meer over:

Over Auteur

Mirella Vorstenbosch