Persbericht

Nieuwe rekentool voor inlenersbeloning

XpertHR Flex introduceert een nieuwe rekentool voor de inlenersbeloning. Hiermee bepaalt de uitzendondernemer in enkele klikken de inlenersbeloning voor de uitzendkracht inclusief alle loonelementen die van toepassing zijn.

Een uitzendondernemer is verplicht om vanaf de eerste werkdag de inlenersbeloning toe te passen. In de praktijk blijkt de berekening van deze beloning niet altijd eenvoudig, zeker wanneer uitzendondernemers in verschillende branches actief zijn. XpertHR Flex berekent de inlenersbeloning op basis van de functietitel, functieschaal of geldende cao inclusief alle zes bijbehorende loonelementen.

Samenwerking FNV
Voor het product wordt nauw samengewerkt met vakbond FNV. Zij denken mee over de vereisten en leveren de benodigde informatie uit de cao’s. ‘De informatie in de rekentool is hierdoor altijd up-to-date en op basis van de nieuwste cao’s, waardoor juistheid is gegarandeerd’, zegt uitgever Wieneke Brandt. ‘Op dit moment kan de inlenersbeloning voor ruim 30 cao’s worden berekend en elke week voegen we nieuwe cao’s toe. De volgorde wordt bepaald op basis van de behoefte van onze gebruikers.’

ADV-compensatie
XpertHR Flex heeft ook andere voordelen, bijvoorbeeld voor de ADV-compensatie en de schriftelijke bevestiging. ‘Een uitzendkracht heeft recht op dezelfde arbeidsduurverkorting als werknemers in loondienst. De berekening van deze ADV-compensatie in tijd of geld is soms ingewikkeld en vaak ondoorzichtig. Met onze rekentool wordt dit eenvoudiger’, legt Brandt uit. ‘Ook is het mogelijk om de uitkomsten te printen of op te slaan in een Excelbestand of als pdf. Dat is handig omdat je als uitzender verplicht bent om informatie over de beloning schriftelijk te bevestigen aan de uitzendkracht. Ook kan het gebruikt wordt om de opdrachtgever zo veel mogelijk te ontzorgen.’

Samenwerking Köster Advocaten
Naast de rekentool biedt XpertHR Flex de uitzendbranche een totaaloplossing voor alle vraagstukken rondom uitzenden. Hiervoor is er een nauwe samenwerking met de advocaten van Köster uit het team Flexibele Arbeidsrelaties. Zij verzorgen voor XpertHR Flex de praktische en vakinhoudelijke informatie voor de uitzendondernemer in de vorm van kennisdocumenten, jurisprudentie, praktijkvragen en voorbeelddocumenten.

Over XpertHR:
XpertHR is onderdeel van LexisNexis® Risk Solutions Group. LexisNexis® Risk Solutions Group levert informatie en data oplossingen voor professionals wereldwijd. Onze sterke wereldwijde merken hebben markt leidende posities in veel verschillende branches en markten waaronder het bankwezen, de landbouwsector, petrochemie en luchtvaart. We helpen onze klanten elke dag weer de juiste strategische beslissingen te nemen. LexisNexis® Risk Solutions Group is onderdeel van RELX Group, een wereldwijd toonaangevende leverancier van informatie en analytics voor professionele en zakelijke klanten in verschillende markten.