Whitepapers

Filter op onderwerp
Sorteer op:

Uitgelicht

Whitepaper – Uitzenden in crisistijd

Benieuwd hoe je andere experts in het vakgebied het aanpakken tijdens de corona crisis? In een serie over uitzenden in crisistijden vertellen twee uitzendondernemers hun ervaringen. Maar ook hoe zij juist de positieve lessen halen uit deze onzekere periode van crisis. Er komen onderwerpen aan bod zoals: het online vergaderen en trots zijn op medewerkers. Ook vragen we naar het belang van goede communicatie naar uitzendkrachten in deze tijden.

Download de whitepaper

Whitepaper – Wat is de impact van de WAB?

Wat is de impact van de WAB op de uitzendbranche? In de uitzendbranche zijn de marges niet ruim. Daar komt nu ook nog eens de recent ingevoerde Wet Arbeidsmarkt in Balans bij, kortweg de WAB. Die brengt extra administratie met zich mee en bovendien worden alle flexwerkers – waaronder uitzendkrachten – nu belast met een hogere WW-premie.

Download de whitepaper

Belonen van Uitzendkrachten

Een uitzendkracht wordt in beginsel beloond conform de inlenersbeloning of het loonverhoudingsvoorschrift. In de ABU-cao is een uitzondering waardoor in bepaalde gevallen de ABU-beloning kan worden toegepast. In deze whitepaper beantwoorden Advocaten Maarten Tanja en Liselotte Mannaerts belangrijke vragen over de inlenersbeloning.

Download de Whitepaper